Utomhusbröllop av Facio WEDDINGS BY FACIO EVENT Weddings by Facio BRÖLLOPSMIDDAG Weddings by Facio BRÖLLOPSFEST Mallorca weddings mallorca wedding

WEDDINGS BY FACIO

X
Facio är leverantör av tält samt hyrgods och tar endast tar emot uppdrag som projektleds av en professionell koordinator.

Planerar du ett bröllop utöver det vanliga? Ett bröllop i större skala innefattar många viktiga delar som kräver planering och erfarenhet. Facio besitter unika kunskaper kring att bygga upp miljöer där resurserna är begränsade. Vi har genomfört många bröllop genom åren på gamla gårdar och gods samt på öppna allmänna platser med dålig utrustning och där tillgång till vatten och ström varit begränsade. Vår verksamhet är specialiserad på att skapa miljöer både utomhus i form av tält tält och containrar samt inomhus innefattande specialbyggnationer, inredning och dekor. Dessutom har vi samtliga hyrprodukter för dukning och köksutrustning inom vår koncern.

Här tydliggör vi vad du som arrangör av ett bröllop bör ta ställning till och med det även beskriver vad Facio som leverantör erbjuder i form av produkter och tjänster.

PLATSEN

Att välja platsen för vigsel och bröllopsfest kan vara det svåraste eller det mest självklara! Vi genomför bröllop i hela Sverige men även på Mallorca! På denna vackra ö finns oändligt med platser för vigsel och fest. Säsongen för utomhusbröllop är betydligt längre än i Sverige. De vackra omgivningarna i kombination med fantastik mat ger de optimala förutsättningarna för att riktigt drömbröllop. Oavsett var bröllopet äger rum är vi en modig leverantör som har erfarenhet från att bygga upp miljöer på platser med begränsade resurser.

Mallorca weddings

TÄLT

När platsen är vald rekommenderar vi att välja tältmodell. Tältets modell anpassas efter platsen vilket måste vara fastställt innan planeringen kan starta. Vilka delar av bröllopet ska ske i tält? Vi har anpassade tält för vigsel, middag och fest samt även kökstält för tillagning av mat och catering. Vi är duktiga på logistik och tipsar gärna om hur de olika miljöerna kan byggas upp och disponeras. Tältets modell präglar hela stilen på bröllopet. Våra silhuettält och stretchtält med dess naturliga former och färger smälter in fint i vackra skogsmiljöer medan sektionstälten kan byggas med glasväggar och transparant tak och ge en känsla av ett lyxig byggnad mer än ett tält. Läs mer om våra olika tältmodeller här.

INFRASTRUKTUR

För att kunna genomföra ett bröllop med ett större antal gäster krävs en genomtänkt infrastruktur. Viktiga delar som bör undersökas är om det finns kök och om kökets storlek räcker till att tillaga mat för alla gäster samt tillräckliga diskmöjligheter. Om det finns toaletter eller bör dessa kompletteras med mobila toalettlösningar.  Finns det vatten och avlopp till mobila lösningar och ström till att koppla in teknik och köksutrustning eller krävs externa elverk? Hur förvaringsmöjligheterna ser ut eller krävs förrådscontainrar eller taklösningar för att vädersäkra. Transporter till och från platsen av både material och arbetskraft är en post som ofta glöms bort men som vi alltid inkluderar från start.

Bröllop av Facio

MÖBLER

Val av möbler är viktigt både för känslan och funktionellt sätt men börja med att ta beslut om hur möbleringen ska se ut i de olika miljöerna. Runda bord tar mer plats än långbord men rymmer mer dekor. Middagstolens utseende kommer sätta stilen och temat och bör matcha miljö och dukning. Om vigseln sker utomhus eller i tält krävs även stolar till det och att flytta möbler emellan olika platser tar både tid och kan vara ett störande moment. Man bör även tänka på att det krävs avlastningsbord för servering samt buffébord och för festens ”nattklubb” krävs bardiskar och loungemöbler.

Weddings by Facio

PORSLIN

Vi rekommenderar att inkludera cateringfirman i valet av porslin då det är viktigt att porslinet är lämpligt för den meny som ska serveras både utifrån funktion och design. En klassisk 3-rättersmeny i ett vitt bröllopstält serveras lämpligast på klassiskt vitt porslin med en elegant guldkant. Medan ett rustikt stengods passar bäst på en modern bröllopsfest där kockarna grillar utomhus över öppen eld och gästerna minglar avslappnat i ett stretchtält bland trädetaljer och rottingmöbler. Att avgöra hur mycket glas som går åt under ett helt bröllop till fördrink, middag och bar är svårt för den som saknar erfarenhet. Vi har svaret på den frågan och vet även att ingen hinner diska på ett bröllop.

Weddings by Facio

DEKOR

Dekoren kan delas in i tältdekor, bordsdekor och vigseldekor. Tältdekorens bas innefattar matta, tygning även kallad ”lining” samt belysning som skapar en varm och mysig miljö. Belysningen bör kunna justeras då middag och fest kräver olika styrka och sken. Steg två är att dekorera med blommor och växter, färska, torkade eller konstväxter – våga mixa för bästa resultat! Kransar i taket och större växter i lounge och kring bar är en bra start för att sedan addera till blommor på borden och levande ljus och eventuellt även smycka stolar. Vigselplatsen, oavsett om det är på en öppen plats eller i ett tält tycker vi kräver matta till altargång samt vigselbåge och blomstervägg för fotografering av alla gäster.

CATERING

Maten är det viktigaste tycker en del medan andra anser det som ett nödvändigt inslag. Välj en cateringfirma som förstår era behov och förutsättningar. Inkludera cateringfirman i ett tidigt skede och välj en helhetslösning, ju fler kockar desto sämre soppa… Vi har många fina samarbeten med cateringfirmor, restauratörer och kända krögare som vi arbetat med genom åren. Catering handlar så mycket mer om än att laga god mat. Logistik, planering, utrustning och erfarenhet – vi vägleder gärna! Servera mat som ni gillar på ett sätt som passar er, inte vad som förväntas av andra.

Weddings by Facio

TEAM WEDDING

Vi älskar fest och bröllop i stor skala med omfattande kravspecifikation! Vi träffas gärna i vårt showroom på Karlavägen 73 på Östermalm i Stockholm där vi tillsammans går igenom ovannämnda delar, tittar på tidigare genomförda projekt och visar vårt utbud av möbler och porslin. Letar ni efter en modig leverantör har ni kommit rätt. När vi inte arrangerar bröllop hänger vi julbelysning i hela Stockholm samt etablerar festivaler, mässor och bygger butiker. Observera att vi endast genomför bröllop som projektleds av professionell koordinator. 

”Let us create your unique venue!”

KONTOR: Karlavägen 73, 114 49 Stockholm – Sweden / Carreer Sofia 1, 07690 Cala Llombards – Spain

Weddings by Facio

Kontakta oss

    Referenser Event

    Klicka här